Kosten & Vergoeding

Vergoeding vanuit de verzekering

Met ingang van 1 januari 2014 is er veel veranderd in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). De GGZ is onderverdeeld in twee gebieden, namelijk de Generalistische Basis GGZ (B-GGZ) en de Specialistische GGZ (S-GGZ).

Beide vormen van zorg worden vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekeraar. De zorg valt wel onder je wettelijk verplichte eigen risico in 2018 €385,00 per jaar.*

*In tegenstelling tot vroeger worden gesprekken niet meer tijdens de behandeling gedeclareerd bij de zorgverzekeraar, maar pas na het afsluiten van het behandeltraject. Voor jou betekent dit onder andere dat de nota voor het verplichte eigen risico pas achteraf bij je wordt gedeclareerd (door de zorgverzekeraar)

Er wordt onderscheid gemaakt tussen

  • vergoede zorg (o.a. depressieve stoornis, angststoornis) en
  • niet vergoede zorg (o.a. aanpassingsstoornis, werkgerelateerde problematiek, relatieproblemen)

Overzicht gecontracteerde verzekeraars

Ik heb contracten met de volgende verzekeraars: Achmea, Multizorg, DSW, VGZ en CZ. Op het onderstaande overzicht kun je zien onder welke koepelorganisatie jouw verzekering valt.

AchmeaMultizorgVGZ

Zilveren KruisPro life

OZF Achmea Zorgverzekering

Interpolis

FBTO

Agis

Take Care Now

Avero Achmea

Nedasco

IAK

Aevitae

Turien en Co

Zorg en Zekerheid De Amersfoortse

Ditzo

Beter Dichtbij

ONVZ

VvAA

PNO Zorg

Holland Zorg

Salland verzekeringen

Energiek

SallandZorgDirect

Aevitae (ASR)

IAK volmacht (ASR)

Caresco (ASR)

UniveZekur

Zorgzaam Verzekerd

SZVK (krijgsmacht)

VGZ

Iza Cura drechtsteden

Bewuzt

IZA

IAK verz VB

Caresco bv

Turien

Aevitae / VPZ

IZZ

IZA NV

UMC

Cares Aevitae

Cares caresco

CZDSW
 

CZ Delta Lloyd

Ohra Ziektekosten

DSWStad Holland

InTwente

Anno12

 

 
De Friesland (GEEN CONTRACT)
Menzis (GEEN CONTRACT)
 
 
MenzisAnderszorg
Azivo

 

 

Met Menzis en de Friesland verzekering heb ik geen contract. Heb je een polis bij een van deze twee verzekeraars? Controleer je polis en/of informeer bij je zorgverzekeraar naar mogelijke (deel)vergoedingen. Clienten van Menzis krijgen bijvoorbeeld wel een beperkte vergoeding op restitutiebasis. 

Tarief zelfbetalers 

Als er sprake is van klachten die vallen onder onverzekerde zorg en je wilt hierbij toch graag mijn hulp, dan hanteer ik een tarief van € 90,00 per gesprek van 45 minuten. Hiervoor ben ik niet BTW-plichtig.

No-show

Afspraken dien je minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen. Bij niet of niet tijdige afzegging ben ik genoodzaakt de gereserveerde tijd bij je in rekening te brengen, zijnde €80,00. Ook bij niet tijdig afzeggen in geval van ziekten en/of overmacht breng ik een deel van de kosten in rekening, namelijk €40,00. Kosten die ik voor een no-show in rekening breng worden niet vergoed door je verzekeraar.