Kosten & Vergoeding

Vergoeding vanuit de verzekering

Met ingang van 1 januari 2014 is er veel veranderd in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). De GGZ is onderverdeeld in twee gebieden, namelijk de Generalistische Basis GGZ (B-GGZ) en de Specialistische GGZ (S-GGZ).

Beide vormen van zorg worden vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekeraar. De zorg valt wel onder je wettelijk verplichte eigen risico in 2022 €385,00 per jaar.*

*Vanaf 1 januari 2022 is de GGZ verplicht elk gesprek direct te declareren bij de zorgverzekeraar. En niet meer -zoals voorheen- pas na het afsluiten van het totale behandeltraject. Wanneer jouw traject 31 december passeert, worden de kosten van de sessies in het nieuwe jaar bij jou in rekening gebracht door jouw zorgverzekeraar. Totdat het bedrag van jouw eigen risico is bereikt. Mocht je dit gespreid willen betalen, dan kun je dit altijd bij je verzekeraar aangeven.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen

  • vergoede zorg (o.a. depressieve stoornis, angststoornis) en
  • niet vergoede zorg (o.a. aanpassingsstoornis, werkgerelateerde problematiek, relatieproblemen)

Overzicht gecontracteerde verzekeraars

Ik heb contracten met de volgende verzekeraars: Achmea, DSW, VGZ, CZ, ASR, Caresq. Op het onderstaande overzicht kun je zien onder welke koepelorganisatie jouw verzekering valt.

AchmeaASRVGZ

Zilveren Kruis/Pro life

One Underwriting Health

Interpolis

FBTO

De Friesland

 

ASR

Ditzo

 

 

Unive

Zekur

VGZ

IZZ

Bewuzt

MVJP

Zorgzaam Verzekerd

IZA NV

UMC

 

CZDSW

ENO

CZ

Delta Lloyd

Ohra Ziektekosten

Nationale Nederlanden

DSW

Stad Holland

InTwente

 

Salland verzekeringen

Holland Zorg

ZorgDirect

 

Caresq

 

 

Eucare

Aevitae

 

 

 

 

 

Met Menzis (Anderszorg, HEMA, PMA, VinkVink) Zorgen en Zekerheid en ONVZ (VvAA, PNO Zorg, Jaaah) heb ik geen contract. Heb je een polis bij een van deze verzekeraars? Controleer je polis en/of informeer bij je zorgverzekeraar naar mogelijke (deel)vergoedingen. Clienten van Menzis krijgen bijvoorbeeld wel een beperkte vergoeding op restitutiebasis. 

Tarief zelfbetalers 

Als er sprake is van klachten die vallen onder onverzekerde zorg en je wilt hierbij toch graag mijn hulp, dan hanteer ik een tarief van € 90,00 per gesprek van 45 minuten. Hiervoor ben ik niet BTW-plichtig.

No-show

Afspraken dien je minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen. Bij niet of niet tijdige afzegging ben ik genoodzaakt de gereserveerde tijd bij je in rekening te brengen, zijnde €60,00. Ook bij niet tijdig afzeggen in geval van ziekten en/of overmacht breng ik een deel van de kosten in rekening, namelijk €40,00. Kosten die ik voor een no-show in rekening breng worden niet vergoed door je verzekeraar.